Översikt#
Ett Manager-konto är din firmas konto i Point11. Byråer, konsultfirmor och team med flera varumärken använder det för att ansluta sina klienters konton, ge sitt team åtkomst och betala sina klienters fakturor. Varje klient behåller sitt eget konto och sina egna data och bestämmer vad ditt team får göra där.
Skapa ett Manager-konto#
- Öppna kontomenyn och välj Lägg till Manager-konto.
- Ange ett Kontonamn och välj Fortsätt.
- Under Anslut konton väljer du de konton som du redan äger eller administrerar. Din Manager får administratörsåtkomst till vart och ett av dem.
- Välj Skapa Manager.
Din Managers Hem öppnas på Konfigurera din Manager: Lägg till dina konton, Bjud in ditt team och Konfigurera fakturabetalning. Kontomenyn listar den under Managers.
Din Manager har ett 10-siffrigt Manager-ID. Klienterna ser det i dina inbjudningar och i sina inställningar, så att de vet att det är du. Ingen skriver in det: konton ansluts via inbjudan.
Anslut ett konto#
En klients konto och din Manager ansluts när den ena sidan bjuder in och den andra godkänner. I Konton väljer din ägare eller en administratör Lägg till konto och sedan Anslut ett konto:
- Dina konton listar konton som du också äger eller administrerar. Välj dem och en Åtkomstnivå för Manager och sedan Anslut. De ansluts direkt, utan mejl.
- Bjud in ett konto mejlar klientens administratör. Ange Administratörens e-postadress, en Begärd åtkomstnivå och ett valfritt meddelande, och välj sedan Skicka inbjudan.
Klientens ägare eller en administratör godkänner på Godkänn en anslutning, som visar ditt namn, ditt Manager-ID och dina verifierade domäner. De väljer åtkomstnivån och kan skapa sitt konto direkt där om de inte har något ännu. Fram till dess visas kontot som Inbjuden i Konton. En inbjudan upphör efter 7 dagar; Skicka igen och Avbryt inbjudan finns i dess meny.
Klienterna kan också ta första steget: i Inställningar > Medlemmar, under Managers och partner, väljer deras ägare eller en administratör Anslut, sedan Manager, och anger din administratörs e-postadress. Din ägare eller en administratör godkänner.
Åtkomstnivåer#
Klienten bestämmer ditt teams åtkomst och kan ändra den när som helst. Ditt team hanterar aldrig en klients fakturering, medlemmar, API-nycklar, inloggningsregler eller ägarskap.
| Nivå | Ditt team kan |
|---|---|
| Ingen | Ingenting ännu; ni är anslutna utan åtkomst |
| Läsare | Se allt men inte ändra något |
| Redigerare | Även starta kampanjer och rapporter |
| Administratör | Även ändra klientens inställningar |
En klient kan också ange ett slutdatum, begränsa hur mycket ditt team spenderar där varje månad eller kräva att ditt team använder tvåstegsverifiering. Att ta bort åtkomsten håller er anslutna, och den som betalar fortsätter att betala.
I Konton väljer du ett konto för att se dess uppgifter och aktivitet, och Öppna konto för att arbeta i det. Markera flera konton för att Pausa kampanjer eller Återuppta kampanjer samtidigt.
Avsluta en anslutning#
Ägaren eller en administratör på vardera sidan kan när som helst välja Koppla från: du från kontots meny i Konton, klienten från din Managers meny i Inställningar > Medlemmar. Åtkomsten upphör direkt. Om du betalar för kontot återgår faktureringen till det den 1:a nästa månad. För att samarbeta igen skickar någon av sidorna en ny inbjudan.
Skapa ett konto åt en klient#
För en klient som inte finns i Point11 ännu väljer du Lägg till konto och sedan Skapa nytt konto. Ange Kontonamn och Kontoägarens e-postadress och välj sedan Skapa konto. Du äger kontot medan du konfigurerar det, din Manager har administratörsåtkomst och ägaren får en inbjudan via mejl att ta över det. Tills ägaren gör det visas kontot som Väntande, och dess meny erbjuder Skicka inbjudan igen och Avbryt inbjudan.
Tills ägaren tar över kan kontot inte lägga till ett kort, så bara din Manager kan betala för det, från och med den dag du börjar. Du kan inte koppla från det eller sluta betala för det ännu. När ägaren har tagit över är kontot deras: de kan sänka din åtkomst och flytta tillbaka faktureringen.
Betala för klientkonton#
Ett konto betalar för sig självt om inte din Manager betalar för det. Din Manager betalar mot faktura, så konfigurera det först: i Fakturering väljer du Konfigurera fakturabetalning.
- Juridisk profil: ert juridiska namn, er företagsform och er adress, som de fakturor ni betalar ställs till.
- Faktureringsuppgifter: er Faktureringskontakt och E-postadress för fakturering, dit fakturor skickas, samt ett PO-nummer och ett skatte-ID.
- Fakturavillkor: välj Begär fakturavillkor. Point11 granskar din begäran och fastställer dina betalningsvillkor och din kreditgräns.
När dina villkor gäller väljer du Lägg till konto i Fakturering, väljer ett anslutet konto och väljer Fortsätt. Ange vilken kredit kontot ska tilldelas, plus en månadsbudget eller ett PO-nummer om du vill, och välj Betala för det här kontot. Ägare, administratörer och medlemmar med faktureringsåtkomst kan göra detta; klienten behöver inte godkänna, och att betala ger dig ingen åtkomst.
- Varje ändring gäller från den 1:a nästa månad. En ändring under en månads sista två dagar gäller från den 1:a månaden därpå. Ett konto som aldrig har fakturerats börjar direkt.
- Kontots fakturor kommer till dig. De ställs till din Manager och skickas till din e-postadress för fakturering, efter att klientens egna krediter och abonnemangets inkluderade användning har dragits av. Den första faktura du betalar omfattar föregående månads användning.
- Sluta betala. Välj Sluta betala i kontots meny i Fakturering. Klientens administratör kan också välja Flytta tillbaka faktureringen i Inställningar > Fakturering. I båda fallen, och när någon av sidorna kopplar från, återgår faktureringen till kontot den 1:a nästa månad.
- Inget sätt att betala. Om faktureringen återgår till ett konto som saknar eget kort eller egna fakturavillkor pausas dess kampanjer från den 1:a tills det lägger till ett kort eller får fakturavillkor. Klienten meddelas när faktureringen är på väg att återgå.
Fakturering visar också din Sammanfattning över alla konton du betalar för: den här månaden, förra månaden, utestående och betalt hittills i år. Varje kontos fakturor finns på dess sida i Konton.
Ditt team#
Ägare och administratörer bjuder in personer från Inställningar > Medlemmar: välj Bjud in, ange deras e-postadresser, välj en roll och välj Skicka.
| Roll | Åtkomst |
|---|---|
| Läsare | Visa din Manager och de klienter de får åtkomst till |
| Medlem | Även arbeta i de klienter de får åtkomst till och märka konton |
| Administratör | Även hantera medlemmar, inställningar, anslutningar och fakturering; skapa klientkonton |
| Ägare | Även överföra ägarskapet och ta bort Managern |
| Fakturering | Bara hantera fakturering, utan klientåtkomst |
Nya medlemmar når ingen klient förrän du ger dem åtkomst. I menyn bredvid en medlem ger Klientåtkomst dem alla klienter med en viss roll, eller Endast tilldelade klienter, som du väljer med Redigera tilldelningar…. Ägare och administratörer har från början åtkomst till alla klienter. Ingen får mer i en klient än den åtkomst som klienten ger din Manager. Ge faktureringsåtkomst lägger till fakturering i vems roll som helst.
I Inställningar > Säkerhet kan du kräva tvåstegsverifiering, begränsa sessionernas längd, begränsa inbjudningar till dina domäner, konfigurera enkel inloggning och verifiera dina domäner. Klienterna ser dina verifierade domäner bredvid ditt Manager-ID.
Ta bort din Manager#
Ägaren tar bort Managern från Inställningar > Manager. Åtkomsten till varje klient upphör direkt, klienterna behåller sina data och faktureringen för varje konto du betalar för återgår till kontot den 1:a nästa månad. Om ett konto som du har skapat fortfarande väntar på att dess ägare ska ta över det måste du först lämna över det eller ta bort det. En medlem som inte är ägare kan välja Lämna kontot i menyn bredvid sitt namn.